Zemiakové vločky sú takmer národným jedlom vo Fínsku, kde ich dokážu pripraviť na mnoho spôsobov. Sú ľahko stráviteľné a majú pomerne nízky obsah vlákniny. Hlavným zdrojom energie z nich je škrob.
Použitie a príprava
Polotovar vyrobený z opraných, parených a sušených zemiakov. Medziprodukt na ďalšie spracovanie
Krajina pôvodu: Nemecko
Distribútor: Najtelo
Nutričné hodnoty
Zloženie
Alergény |
konzumné zemiaky 99,02%, voda, prídavné látky: emulgátor E304 – askorbylpalmitát, stabilizátor: E471 – mono a diglyceridy mastn. kyselín, E223 disiričitan sodný
prirodzene bezlepková surovina, môže obsahovať stopy lepku. |
Energetická hodnota | 1416kJ /338,42kcal |
Tukyz toho nasýtené mastné kyseliny | 0,27g0,12g |
Sacharidyz toho cukry | 72,7g1,71g |
Vláknina | – |
Bielkoviny | 10,06g |
Soľ | ‹0,244g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.