Instantné kaše sú výborným variantom nielen pre vaše raňajky. Medzi ich prednosti patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilnosť použitia. Pridaním rôznych surovín z nich vytvoríte veľa chutných pokrmov.
Tipy a recepty na použitie ryžovej kaše:
- raňajky
- dezert – v pohári môžete ryžovú kašu krásne vyzdobiť, napríklad karamelizovaným ovocím a sladkým sirupom
- zahusťovanie – vďaka neutrálnej chuti je ryžová kaša ideálna na zahusťovanie pokrmov, ako sú omáčky alebo polievky
- koktail – keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím, a tak si urobíte výborný kokteil
- knedličky do polievky – nastrúhané tofu, kašu, rozotrený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedlí, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť
- bešamelová omáčka – do rastlinného nápoja pridáte podľa požadovanej hustoty ryžovú kašu, ochutíte muškátovým orieškom a soľou a minútku povaríte, potom necháte odstáť a omáčka je hotová
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek často najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla veľa času. V takom prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, napríklad práve ryžovej.
Ryža je prirodzene bezlepková obilnina, ktorou sa živí až štvrtina zemskej populácie. Príprava kaše z nej trvá tradične asi 40 minút, vy ju ale môžete mať hotovú o chvíľku.
Zloženie: ryža pololúpaná 97 %, kukuričná krupica 3 %. Môže obsahovať stopy lepku a vajec.
Hmotnosť: 300g
Výrobca: Nominal
Krajina pôvodu: Česká republika
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1 600 kJ / 384 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 81,7 g |
z toho cukry: | 0,4 g |
Vláknina: | 9,1 g |
Bielkoviny: | 2,5 g |
Soľ: | 0,0 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.