Rasca rímska sa používa k ochuteniu varených i pečených pokrmov podľa kuchárskej knihy svätej Hildegardy z Bingenu.
Rímska rasca alebo kumín (cummin) je jednoročná odroda rasce. Má výraznú chuť. Má o niečo sladšiu arómu ako klasická rasca.
Používa sa v ázijskej kuchyni alebo do špecialít podľa kuchárskej knihy sv. Hildegardy z Bingenu.
Je krížencom kultivovaného kmínu z Waldviertla, od ktorého sa však chuťovo veľmi odlišuje.
Materský kmín chutí korenisto sladko a je tradičným používaným korením v orientálnej a ayurvédskej kuchyni. Je veľmi chutný k bylinným a vaječným pokrmom rovnako ako k varenému alebo pečenému syru.
Rímska rasca vhodná pri nevoľnostiach, zvracaní, tehotenských nevoľnostiach a na pokazený žalúdok.
Zloženie: raska rímska BIO
Výrobca: Sonnentor, Rakúsko
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.