Trojfarebná quinoa je veľmi dekoratívna ako v šalátoch, tak ako príloha. Inkovia nazývajú quin matkou obilia (aj keď sa v skutočnosti nejde o obilninu, ale o semená druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množstvo bielkovín sa vzácne vyváženým podielom aminokyselín.
PRÍPRAVA: Quina prepláchneme studenou vodou a varíme podobne ako ryžu. Necelé 2 hrnčeky vody a 1 hrnček Quinoa privedieme k varu a varíme 15 – 20 min “na skus“ podobne ako cestoviny al dente.
POUŽITIE: Quina používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov a závarku do polievok, ak príprave sladkých kaší a nákypov.
VÝŽIVOVÉ INFORMÁCIE: Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná a má vysoký obsah bielkovín.
Hmotnosť: 250 g
Krajina pôvodu: Bolívia / Peru
Skladovať v suchu.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.