Ide o nahrubo zomletú pohánku. Pohánková krupica sa výborne hodí na zahusťovanie polievok a krupicovú kašu.
Využitie:
- Kaša – z krupice môžete pripraviť chutnú kašu
- Zahusťovanie – krupica patrí medzi skvelých pomocníkov pri zahusťovaní, hodí sa predovšetkým do polievok.
- Knedle, cestoviny, halušky – krupicu dobre využijete aj pri príprave varených príloh.
- Nákyp – z krupice uvarte hustú kašu, nechajte ju vychladnúť a zamiešajte do nej žĺtky a ušľahaný sneh z bielkov, do zapekacej formy dajte túto zmes striedavo s ovocím, potom nechajte všetko zapiecť 15 minút na 200 ° C, pri podávaní môžete ozdobiť sirupom.
Zloženie: hrubo mletá pohánka
Hmotnosť: 400g
Výrobca: Smajstrla
Krajina pôvodu: Česká republika
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1 456 kJ / 343 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 69,0 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bielkoviny: | 12,0 g |
Soľ: | 0,01 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.