Pekanové orechy sú vzácnejší druh orechov s chuťou podobnou vlašským orechom, sú ale jemnejšie a ľahko maslové. Využiť ich môžete podobne ako orechy vlašské. Najviac vyniknú v kombinácii s ovocím, syrmi a v zeleninových šalátoch.
- Rizoto, kuskus alebo zeleninové zmesi – zamiešajte do pokrmov vopred namočené a nasekané orechy.
- Hubová omáčka – nasekané pekanové orechy vyniknú v hubovej omáčke s cestovinami.
- Sladkosti – rozmixované orechy zmiešajte s rozmixovaným sušeným ovocím, napríklad karobom a uváľajte guľôčky, ktoré následne obaľte v strúhanom kokose.
- Zmrzlina – nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotana urobia dohromady výbornú zmrzlinu, stačí spoločne rozmixovať.
- Polievky – nahrubo nasekané orechy sú vhodné na ozdobenie polievok na tanieri.
- Raňajky – orieškami môžete obohatiť vaše obľúbené müsli alebo kašu na raňajky.
- Šaláty – ovocné aj zeleninové šaláty sú ideálnymi kandidátmi na pridanie orechov.
- Nátierky – namočené orechy rozmixujte so strukovinami alebo zeleninou, tiež ich môžete kombinovať s karobom a sirupom.
- Smoothie – orechy môžete rozmixovať aj do vášho obľúbeného smoothie.
Pekanové orechy pochádzajú zo stromu s názvom orechovec pekanový, ktorý je z juhu Severnej Ameriky. Ide o mohutný strom s tvrdým červenohnedým drevom. Pestuje sa po celom svete, napriek tomu ide o vzácnejší druh orechov. Orechy sú ukryté v tvrdej šupke, preto v jazyku amerických domorodcov „pekan” znamená „na rozbitie treba kameň”.
Zloženie: pekanové orechy. Môže obsahovať stopy lepku
Alergény: orechy
Hmotnosť: 80g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Mexiko
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 3 133 kJ / 748 kcal | |
---|---|
Tuky: | 72,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 6,2 g |
Sacharidy: | 14,0 g |
z toho cukry: | 4,0 g |
Vláknina: | 9,6 g |
Bielkoviny: | 9,2 g |
Soľ: | 0,03 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.