Pšeničné otruby sa získavajú pri spracovaní pšenice a týka sa to prevažne časti šupiek. V kuchyni sa dajú skvelo v malých dávkach využiť ako doplnok varenia.
Tipy a recepty na použitie pšeničných otrúb:
- pečivo – otruby môžete pridať do domáceho chleba alebo napríklad žemlí a obohatiť ich tak o vlákninu
- müsli – otruby nasypte do vášho obľúbeného müsli, výborné sú napríklad s jogurtom, chutiť vám budú aj v domácich müsli tyčinkách
- sladké pečivo – zapracujte otruby do muffinov alebo sušienok, a tak im pridajte nový rozmer
- kaša – pri raňajkách môžu byť otruby aj súčasťou kaše
- zahusťovanie – husté polievky ako kapustnica možno nakoniec zahustiť aj otrubami, po pridaní stačí už len 5 minút povariť
Pšeničné otruby sú produktom vznikajúcim pri spracovaní pšenice. Ako vedľajší produkt bývajú preto často ľuďmi podceňované. Navodzujú ale pocit rýchleho zasýtenia. Obsahujú predovšetkým časti šupiek, môžu v nich však byť aj klíčky alebo vnútorné pletivo.
Zloženie: pšeničné otrbuby
Alergény: lepok
Hmotnosť: 200g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Česká republika
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1 210 kJ / 292 kcal | |
---|---|
Tuky: | 5,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,88 g |
Sacharidy: | 24,9 g |
z toho cukry: | 2,2 g |
Vláknina: | 40,2 g |
Bielkoviny: | 16,2 g |
Soľ: | 0,1 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.