Nori sú najznámejšie morské riasy s výbornou chuťou. Obsahujú o 10-20% viac minerálnych látok ako bežná zelenina.
Morské riasy sú kvalitným a najľahšie využiteľným zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín a uhľovodánov. Telu dodávajú potrebné vitamíny a sú cenné tiež pre veľký obsah minerálnych látok.
Ako väčšina morských rias aj Nori obsahuje vysoký podiel minerálnych látok, ktoré tvoria až 40% suchej hmotnosti. Najdôležitejší z týchto stopových prvkov je jód, ktorý je nevyhnutný na správne fungovanie štítnej žľazy.
Nori je tiež bohatá na karotény, vitamín C, E, K, B1, B2, kyselinu listovú a vitamín B12, ktorý sa v rastlinách nachádza len zriedka.
Ďalšou významnou zložkou sú ľahko stráviteľné bielkoviny (cca 35g na 100g), chlorofyl a množstvo minerálnych látok (vápnik, železo, horčík, draslík, sodík, fosfor,…).
Použitie: Nori vločky rozdrvte a použite ako korenie na dochutenie pokrmov, alebo na chvíľu namočte do vody a zmiešaním s uvarenými ryžovými rezancami, sójovou omáčkou a šťavou zo zázvoru vytvoríte vynikajúci a ľahký šalát z morských rias.
Hmotnosť: 80g
Výrobca: Mitoku
Krajina pôvodu: Japonsko
Zloženie: Nori riasy
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia 819 kJ / 198 kcal
Bielkoviny 16,7 g
Sacharidy 7,3 g z toho cukry 0,4 g
Tuky 2,3 g
Soľ 6,9 g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.