Mirin je druh sladkého japonského vína, podobný saké ale má menší obsah alkoholu (13,5 – 14,4%). Po 9 mesačnom fermentovaní získa jemnú chuť a vôňu. Má jemne sladkastú chuť.
Použitie: ako prísada do krémov, dezertov, omáčok, zeleniny. V malom množstve môžte pridať do sushi, sójovej omáčky, na ryby a podobne.
Je možné ho pridať do jedla počas varenia, čím alkohol vyprchá alebo až po dovarení čím si uchová obsah alkoholu.
Objem: 200ml
Výrobca: Mitoku
Krajina pôvodu: Japonsko
Zloženie: sladká ryža, aspergillus oryzae (koji)
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 971kJ/232kcal
Tuky: 0,1g, z toho nasýtené mastné kys.: 0g
Sacharidy: 40,9g, z toho cukry: 0g
Bielkoviny: 0,9g
Soľ: 0g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.