Marhuľové jadrá sú jednou z najzdravších potravín na Zemi. Ponúkame extrémne horké jadrá, chuťou podobné mandliam, pestované v nadmorskej výške 600 až 1000 metrov nad morom. Patria medzi RAW FOOD – živú potravu, všetky výživné hodnoty sú zachované keďže nedošlo k žiadnej tepelnej úprave.
Marhuľové jadrá sú jedným z najbohatších zdrojov vitamínu B17 aj keď to nie je v skutočnosti vitamín. Kmene Hunzov, Indiánske Hopi a Karakorum žijú na tradičnej strave a netrpia najčastejšími civilizačnými ochoreniami. Marhuľové jadrá sú zdrojom aj betakaroténu, minerálnych látok a prírodných antioxidantov.
Použitie
Na základe 30-ročného výskumu sa odporúča 6 – 15 marhuľových jadier za deň. Food Standards Agency (FSA) odporúča nie viac ako 2 jadrá za deň.
Marhuľové jadrá by sa nemali prehltnúť celé, mali by sa požuť.
Marhuľové jadrá, ktoré obsahujú vysoké množstvo B17, sú veľmi horké. Pri ich konzumácii jablkový džús pomáha zamaskovať horkosť jadier.
Zloženie: horké marhuľové jadrá z divorastúcich marhúľ
Hmotnosť: 100g
Krajina pôvodu: Uzbekistan
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia 653,7 kcal/2737 kJ
Tuky 55,2 g z toho nasýtené 5,2 g
Sacharidy 14 g z toho cukry 3 g
Vláknina 3 g
Bielkoviny 26,9 g
Soľ 0,01 g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.