Semienka maku v biokvalite. Široké využitie pri pečení. Vhodné aj na výrobu masla zo semienok alebo rastlinného mlieka. Tradičná súčasť slovenskej kuchyne.
Semienka maku môžete využiť rôzne. Môžete ich namáčať, čo trvá približne osem hodín. Tiež ich môžete pražiť, dosiahnete tak u nich intenzívnejšiu vôňu. Dokonca z nich možno vyrobiť chutné mlieko alebo maslo. Mak nemožno úplne rozmixovať, takže maslo nebude úplne hladké. Pri jeho výrobe pridajte vždy dve lyžice iného tuku na 100 g maku.
Tipy na použitie maku:
- mlieko – 100 g semienok namočte cez noc, ráno vodu zlejte, pridajte 900 ml čerstvej vody a rozmixujte, nakoniec preceďte a máte mlieko, ktoré v chladničke vydrží 3 dni čerstvé, uberte vodu a môžete mať aj smotanu
- posyp – semienkami môžete posypať vlastne všetko, v čom vám budú chutiť, od sladkej kaše až po zeleninový šalát
- pečenie – domáce pečivo posypte semienkami alebo ich zapracujte do cesta
- nátierka – semienka pridajte k strukovinám, varenej zelenine, hubám alebo tofu a rozmixujte do nátierky
Mak siaty sa pestuje už tisíce rokov pre svoje semená, aj pre bielu šťavu v nezrelých makoviciach obsahujúcich ópium. Je tradičnou súčasťou českej kuchyne. Česká republika patrí medzi jeho najväčších vývozcov.
Zloženie: mak modrý. Môže obsahovať stopy lepku, sóje, orechov a sezamu.
Hmotnosť: 250g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Česká republika
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 2 167 kJ / 518 kcal | |
---|---|
Tuky: | 42,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 4,9 g |
Sacharidy: | 4,2 g |
z toho cukry: | 2,3 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bielkoviny: | 20,0 g |
Soľ: | 0,05 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.