Lieskové oriešky v biokvalite sa skvele hodia na prípravu sladkých dezertov, budú vám ale chutiť aj v šaláte alebo napríklad v rizote. Možno z nich pripraviť dokonca maslo. Pražením ich chuť ešte viac vynikne.
Využitie:
- Sladkosti – rozmixované orechy zmiešajte s rozmixovaným sušeným ovocím a napríklad karobom a uváľajte guľôčky, ktoré následne obaľte v strúhanom kokose.
- Zmrzlina – nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotana urobia dohromady výbornú zmrzlinu, stačí spoločne rozmixovať.
- Polievky – nahrubo nasekané orechy sú vhodné na ozdobenie polievok na tanieri.
- Raňajky – orieškami môžete obohatiť vaše obľúbené müsli na raňajky alebo kašu.
- Dezerty – studené alebo pečené, orechy sa výborne hodia do ciest, krémov alebo s nimi hotové pokrmy jednoducho posypte.
- Rizoto, kuskus – vopred namočené oriešky nasekajte a pridajte do zeleninového rizota alebo kuskusu.
- Šaláty – ovocné aj zeleninové šaláty sú ideálnymi kandidátmi na pridanie orechov.
- Nátierky – namočené orechy rozmixujte so strukovinami alebo zeleninou, kešu orechy dobre chutia napríklad s mrkvou.
- Orechové maslo – opražené orechy rozmixujte, maslo môžete nechať neutrálne a zahusťovať s ním napríklad omáčky, tiež ho môžete osladiť sirupom a natrieť ho na pečivo.
Lieskové oriešky rastú na kríku s názvom lieska obyčajná. Vyskytuje sa hlavne v Európe a jej plody sa využívajú prevažne v potravinárstve. Okrem toho sa z orechov získava tiež olej do kozmetických a maliarskych výrobkov. Drevo liesky sa používa predovšetkým v ľudovom umení.
Zloženie: lieskové orechy jadrá. Môže obsahovať stopy lepku, sezamu a sóje.
Alergény: orechy
Hmotnosť: 100g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Turecko
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 2 629 kJ / 628 kcal | |
---|---|
Tuky: | 60,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 4,5 g |
Sacharidy: | 16,7 g |
z toho cukry: | 4,3 g |
Bielkoviny: | 15,0 g |
Soľ: | 0,0 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.