Kuzu je tradičný japonský výrobok. Stačí ho rozmiešať vo vode a zahriať. Tak z neho ľahko pripravíte zahusťujúci prostriedok do omáčok a polievok. Hodí sa aj na pečenie.
Lyžičku hrudiek rozmiešajte v troške studenej vody, rozpustené kuzu vlejte do pripravovaného jedla a za stáleho miešania varte asi minútu, kuzu sa z bieleho zmení na priehľadné, v tú chvíľu je hotové.
Tipy na použitie
- Kuzu funguje aj pri príprave tortilly – polentu zmiešajte s trochou kuzu, pridajte horúcu vodu a vytvorte husté cesto konzistencie plastelíny, pridajte lyžičku olivového oleja a trochu soli, nechajte cesto chvíľu odpočinúť v chladničke.
- Z cesta vytvorte guľôčky a vyvaľkajte z nich tenké placky, ktoré opekajte z oboch strán na panvici zľahka natreté olivovým olejom, počas pečenia placky zľahka pokropte vodou – budú vláčnejšie.
Kuzu škrob sa získava z koreňa japonskej rastliny pueararie. Ide o popínavé byliny a kry z oblasti trópov a subtrópov. Pueararie sú veľmi invazívne rastliny, ktoré dokážu pokryť rozsiahlu plochu vrátane vegetácie alebo napríklad elektrického vedenia. Využíva sa preto ako krycia rastlina či ako krmivo.
Zloženie: kuzu v bio kvalite
Hmotnosť: 100g
Výrobca: Muso
Krajina pôvodu: Japonsko
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.