Konjac je trvácna rastlina, ktorá sa pestuje v tropických a subtropických oblastiach Ázie, v Číne, Indii, Japonsku a Kórei. Podobá sa na dobre známu červenú repu.
Primárne sa používa ako zdroj glukomanánu, diétnej vlákniny, ktorá tvorí asi 40% rastliny. Na výrobu cestovín sa využívajú hľuzy, ktoré sa od rastliny oddelia, premyjú, ručne olúpu, nakrájajú na plátky a usušia na slnku.
Konjakové cestoviny:
- Neobsahujú tuky, lepok, cukor a majú nízku kalorickú hodnotu!
- Sú pomocníkom pri chudnutí.
- Pozitívny vplyv na hladinu cukru a cholesterolu v krvi.
- Majú vysoký obsah vlákniny, ktorá pomôže zasýtiť a zároveň podporiť tráviaci systém.
- Konjac je schopný absorbovať vodu až do 200 násobku svojej pôvodnej hmotnosti!
- Vhodná alternatíva pšeničných cestovín.
- Jednoduchá príprava – postačia len 2 minúty!
- Vhodné do bezlepkových a nízkosacharidových diét.
- Obsahujú viac ako 90% vody.
Návod na prípravu
Odlejte tekutinu z cestovín a prepláchnite ich čistou vodou. Dajte variť na cca 2-3 minúty. Výborne sa hodia k omáčkam, do polievok, šalátov, k mäsu a podobne.
Zloženie: voda, konjaková múka* (glukomanan 3,5%) ovsená vláknina* (*=bio)
Alergény: ovsená vláknina
Nutričné hodnoty na 100g: energia 35kJ/9kcal, bielkoviny 0,2g, sacharidy 0g, cukry 0g, tuky 0g, vláknina 4g
Výrobca: Vitanu
Krajina pôvodu: Nemecko
Hmotnosť: 270g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.