Konjaková múka sa používa najmä na:
- zahustenie – zmiešajte múku so studenou tekutinou až do odstránenia hrudiek a pri neustálom miešaní zmes prilievajte do zahusťovaného teplého jedla a spolu prevarte
- do prívarkov – 500 – 700 ml/ 1 (nie kopcovitú) čajovú lyžičku múky
- pudingy – pridajte 1-a pol až 2 (nie kopcovité) čajové lyžičky múky k 500 ml tekutiny
- pri pečení – pridajte 1 čaj. lyžičku konjakovej múky do piškótovej zmesi, zmesi zákuskov, chlebov. Múku konjak vždy rozvaľkajte s granulovitým materiálom (soľ, sladidlo) a studenou tekutinou a až potom pridávajte do teplého jedla.
- zahustenie za studena – rovnaké ako v prípade varenia, ale nechajte odstáť 20-40 minút
Vzhľadom k tomu, že dokáže rýchlo viazať veľa vlhkosti, dbajte aby sa nedostalo do rúk deťom! Konzumovať múku samotnú, v suchom stave je zakázané kvôli nebezpečenstvu udusenia v prípade ťažkostí s prehĺtaním a nedostatočnom príjme tekutín!
Zloženie: 100% konjacová múka
Hmotnosť: 100g
Krajina pôvodu: Čína
Výrobca: Nature Cookta
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.