Kombucha spotrebovává cukor a na výmenu uvolňuje do roztoku rôzne cenné látky: kyselinu glukoronovú, glukonovú, vitaminy B1, B2, B6, B12, D, E, K a C, L-kyselinu mléčnu (+), kyselinu usnovú, šťavelovú, octovú, alkohol (0,5%-1%,) oxid uhličitý, železo, draslík, vápnik, kobalt, meď, magnézium, mangán, sodík, zinok, kvasinky (cca 2,5 milióna buniek v 1ml kombuchového nápoja) atď. Prítomnosť baktérií mliečneho kvasenia ocenia hlavne ľudia, ktorí zo svojej stravy vylúčili mliečne výrobky.
- posilňuje imunitný systém
- pôsobí antibioticky
- prečisťuje organizmus od škodlivých látok
- podporuje trávenie a priaznivo pôsobí na črevnú mikroflóru
- posilňuje pečeň a obličky
- zlepšuje fyzickú výkonnosť
- regeneruje nervový systém a znižuje telesnú únavu
- pomáha stabilizovať cukor v krvi
- znižuje hladinu cholesterolu v krvi
- má protialergické účinky
- pomáha pri regulácii krvného tlaku
- pôsobí proti rakovine, dna, hemeroidom, vápenateniu žíl, reumatizmu, artróze, artritíde, trombóze, skleróze-multiplex, kožným ochoreniam, pliesňam atď.
Zloženie: Voda, trstinový cukor, odvar zo šípok (100 %), kvasinkové kultúry a mliečne baktérie.
Objem: 2l
Výrobca: Stevikom
Krajina pôvodu: Česká republika
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 77 kJ / 18 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 4,6 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Bielkoviny: | 0,0 g |
Soľ: | 0,0 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.