Kombu je hlbokomorská riasa rastúca v čistých, chladných vodách severu. Využíva sa najmä v polievkach, či zeleninových jedlách alebo ako pomocník pri varení strukovín.
Kombu tvoria tvrdé listy ktoré majú po usušení tmavo zelenú farbu. Niekedy bývajú s bielym práškom na povrchu, ktorý je spôsobený kyselinou glutaminovou vďaka ktorej sa strukoviny varené s Kombu rýchlejšie uvaria a sú aj lepšie stráviteľné.
Kombu sú vynikajúcim zdrojom jódu, železa, horčíka, vitamínov a iných minerálov.
Zloženie: morské riasy Kombu (Laminaria). Prípadný biely povlak nie je na závadu. Jedná sa o vykryštalizovanú morskú soľ.
Hmotnosť: 100g
Výrobca: Algamar
Krajina pôvodu: EU
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1 017 kJ / 243 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 36,0 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Vláknina: | 31,0 g |
Bielkoviny: | 9,3 g |
Soľ: | 2,37 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.