Kešu orechy majú ľahko sladkastú a jemnú delikátnu chuť. Dajú sa využiť v klasických sladkých receptoch, ale aj v exotických pokrmoch. Pre lepšiu stráviteľnosť ich môžete namáčať aj pražiť. Navyše ich rozmixovaním získate ďalšiu širokú škálu použitia.
Využitie:
- orechové maslo – opražené orechy rozmixujte, maslo môžete nechať neutrálne a zahusťovať ním napríklad omáčky, tiež ho môžete osladiť sirupom a natrieť ho na pečivo
- sladkosti – rozmixované kešu orechy zmiešajte s rozmixovaným sušeným ovocím a napríklad s karobom uváľajte guľôčky, ktoré následne obaľte v strúhanom kokose
- zmrzlina – nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotana urobia dohromady výbornú zmrzlinu, stačí spoločne rozmixovať
- pesto – v mixéri premiešajte bazalku, cesnak, štipku soli, olej a kešu oriešky
- polievky – nahrubo nasekané orechy sú vhodné na ozdobenie polievok na tanieri
- raňajky – vaše obľúbené müsli alebo kašu môžete obohatiť kešu orieškami
- ázijská kuchyňa – či už pripravujete ázijské rezance s tofu, opraženou ryžou alebo curry, s kešu orechmi určite neurobíte chybu, keď ich do svojho receptu pridáte
- dezerty – studené alebo pečené, orechy sa výborne hodia do ciest, krémov alebo hotové pokrmy nimi jednoducho posypte
- rizoto, kuskus – vopred namočené oriešky nasekajte a pridajte do zeleninového rizota alebo kuskusu
- šaláty – ovocné aj zeleninové šaláty sú ideálnymi kandidátmi na pridanie kešu orechov
- nátierky – namočené orechy rozmixujte so strukovinami alebo zeleninou, kešu oriešky dobre chutia napríklad s mrkvou
- nápoje – kešu oriešky vo forme masla obohatia aj klasické smoothie
Chuť orecha je sladšia a menej intenzívnejšia než napríklad u arašidov alebo vlašských orechov. Hodia sa aj do jedál, kde chcete mať len jemný náznak orieškovej chute.
Aby boli oriešky ešte lahodnejšie, môžete ich namáčať. Kešu stačí vo vode 2 hodiny a sú o poznanie chutnejšie, takmer ako čerstvo olúpané. Ak práve nemáte toľko času, aj pár desiatok minút zaistí lepšiu stráviteľnosť orechov. Namáčané orechy vždy po vyliatí vody naďalej skladujte už iba v chladničke. Ďalšou možnou úpravou je praženie. Do predhriatej rúry na 180 ° C dajte plech s rozloženými orieškami a pražte 5- 15 minút. Počas tejto doby ich občas premiešajte. Aj praženie výrazne zvyšuje stráviteľnosť, ale chuti kešu, naopak, pridá na intenzite.
Zloženie: kešu orechy
Alergény: orechy, môže obsahovať stopy lepku a sóje
Hmotnosť: 100g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Vietnam
Nutričné hodnoty na 100g:
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.