Karob je zaujímavou alternatívou čokolády v biokvalite. Svetlý je menej pražený než tmavý. Široké využitie v kuchyni podobne ako klasické kakao. Vytvoríte z neho pečené i nepečené dezerty, domácu nutellu alebo tradičné sladkosti.
Využitie:
- Pečenie – všade tam, kam by ste pri pečení dali kakao, môžete dať karob.
- Nepečené dezerty
- Nátierky
- Kaša – namiesto kakaa môžete na ochutenie kaše použiť karob.
- Nápoje – kakavko, smoothie….
- Karobové guľôčky – 100 g kešu, 50 g sušených marhúľ, 60 g datlí, 40 g lúpaného konopného semienka, 1 lyžičku kôry z biopomaranča, 2 lyžice šťavy z biopomaranča, 2 lyžice kokosového oleja a 2 lyžice karobového prášku rozmixujte, tvarujte guľôčky, obaľujte v karobe.
- Karobová poleva
Karob (svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii netreba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Zložnie: Karobový prášok svetlý*. Môže obsahovat glutén. *produkt kontrolovaného ekologického polnohospodárstva.
Hmotnosť: 500g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Španielsko
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 929 kJ / 222 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,65 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,09 g |
Sacharidy: | 88,9 g |
z toho cukry: | 49,1 g |
Bielkoviny: | 4,6 g |
Soľ: | 0,08 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.