Ľadová vína sú známe po celom svete, avšak možné je ich vyrábať len v niekoľkých málo vínnych krajínách (Rakúsko, Nemecko a Kanada). Dlhé čakanie a neistoty, či hrozno až do prvých mrazov je stále zdravé a nebolo napadnuté škodcami, či vtákmi je pre vinárstva produkujúce ľadové vína veľká výzva. Aspoň -8 stupňov Celzia je nutné, aby voda zmrzla v bobulách a tým aj vznikla požadovaná sladkosť. Jedinečnosť mala vždy svoju cenu. Prostredníctvom tohto odboru, získalo vinárstvo Allacher niekoľko medzinárodných ocenení. Vynikajúce ako aperitív, skúste toto neuveriteľné víno a neoľutujete. Skladovateľné je po celé desaťročia!
Výrobca: Winzerhoff Allacher, Rakúsko
Typ vína: červené, sladké
Objem: 0,38l
Alkohol: 10,6 %; Zbytkový cukor: 197 g/l
Celková kyselina siričitá: 314 mg/l
Zvyškový histamín: pod 0,1 mg/l
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.