Fazuľa mungo je výborná exotická strukovina so špecifickou vôňou. Ide o typickú súčasť indickej a čínskej kuchyne. Fazuľky sú chutné ako príloha, v šaláte alebo z nich možno pripraviť výbornú polievku.
Využitie:
- príloha – uvarené mungo premiešajte s restovanou cibuľkou a cesnakom alebo s bylinkami
- šalát – uvarené a vychladnuté mungo skvele chutí s čerstvou zeleninou, mungo môžete zmiešať s ryžou, nastrúhaným jablkom a mrkvou a dochutiť všetko medom, sezamovým olejom, petržlenovou vňaťou, jablčným octom, muškátom a bylinkovou soľou
- polievka – pri varení stačí k mungu pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu, a na konci dochutiť
- rizoto – klasické rizoto môžete obohatiť touto fazuľou
- karbonátky (fašírky) – nastrúhanú a restovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajíčkom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme karbonátky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 stupňov
- polievka – restujte šalotku a cesnak s kurkumou, rímskou rascou, mletou škoricou a s chilli, zalejte vývarom a pridajte mungo, varte do mäkka, dochucujte soľou, citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom
Fazuľu je potrebné pred použitím namočiť aspoň na 2 hodiny. Pri varení použite čerstvú vodu, aby ste predišli nadúvaniu.
Zloženie: mungo fazuľa. Môže obsahovať stopy lepku
Hmotnosť: 500g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Myanmar
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1 453 kJ / 347 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,15 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,34 g |
Sacharidy: | 62,6 g |
z toho cukry: | 6,6 g |
Vláknina: | 16,3 g |
Bielkoviny: | 23,9 g |
Soľ: | 0,38 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.