Fazuľa adzuki sa môže namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť.
Využitie:
- príloha – uvarené adzuki premiešajte s restovanou cibuľkou a cesnakom, ďalej s bylinkami a kyslou smotanou
- šalát – uvarené a vychladnuté adzuki skvele chutí s čerstvou zeleninou
- polievka – pri varení stačí k adzuki pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu, a na konci dochutiť
- rizoto s fazuľou adzuki – pozrite sa na recept, ktorý sme pre vás pripravili
- zeleninová zmes – k restovanej cibuli, mrkvy a kapusty pridajte uvarené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a rascou, môžete tiež použiť umeocot a rastlinnú smotanu
- karbonátky (fašírky) – nastrúhanú a restovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajíčkom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme karbonátky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 stupňov
- na sladko – uvarte si ryžu, pri varení adzuki pridajte ku posledným 5 minútam hrozienka, potom pridajte do hrnca jablká na kocky a varte do mäkka, do pekáča vložte vrstvu ryže a zmesi s adzuki, pečte pri 190 ° C asi 10 minút
- koláč – predchádzajúcu varenú zmes fazule, jabĺk a hrozienok rozmixujte, zahustíte v prípade potreby a môžete potierať napríklad pšenový korpus, nechajte 2 hodiny stuhnúť
Adzuki je potrebné namáčať minimálne 8 hodín. Následne je nutné adzuki variť cca 45 minút. Penu netreba zbierať a soľte určite až po uvarení. Po uvarení má ľahko svetlejšiu farbu do fialova a nerozpadá sa.
Zloženie: Fazuľa adzuki. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Hmotnosť: 500g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Argentína
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1 281 kJ / 304 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 42,0 g |
z toho cukry: | 3,1 g |
Vláknina: | 17,0 g |
Bielkoviny: | 23,0 g |
Soľ: | 0,02 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.