Sušenie je tradičný spôsob konzervovania datlí. Datle sú chutné samotné, ale využitie majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Ide o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
- sladkosti – rozmixované datle do pasty zmiešajte s drvenými orechmi, strúhaným kokosom a troškou kakaa, vzniknutú zmes vytvarujte do guľôčok
- datle možno pridať aj do sladkých kaší alebo do kuskusu, keď ho chceme mať sladký
- marmeláda – 250 g datlí namočíte do 200 ml horúcej vody, necháte 2 hodiny odstáť, potom všetko rozmixujete dohladka a máte rýchlo pripravenú a exotickú marmeládu
- sladké pečivo – nahrubo nasekané datle môžete dať pred pečením do cesta a zvýrazniť tak klasický recept na banánový chlieb alebo akékoľvek iné sladké pečivo
- raw torty – rozmixované datle sa vďaka svojej lepkavej a tuhej konzistencii často využívajú ako základy pre nepečené torty
- sladké knedle – skúste raz naplniť knedle sušenými datľami, výsledok bude výborný
- domáce müsli – datle sa môžu stať aj súčasťou vášho doma pripraveného müsli či pečených müsli tyčiniek
- šaláty – nielen v ovocných šalátoch, ale aj jemne nasekané a v malom množstve urobia datle v zeleninovom šaláte zaujímavú exotickú chuť
- datle v čokoláde – datle namáčajte v rozpustenej čokoláde, uložte na plech a nechajte stvrdnúť
- smoothie – namáčané datle sa dajú ľahko rozmixovať s ďalšími ingredienciami do hladkého kokteilu
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.