Cícer alebo iným názvom aj rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahkou krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok. Vychutnajte si ju v biokvalite.
- kaša – klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach namiesto bežného
- polievka – rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celý cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
- fašírky – rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a pečte dozlatista z oboch strán
- omáčky – cícer chutí skvele v omáčkach ako náhrada mäsa
- zahustenie – rozmixovaný cícer zahustí polievku aj omáčku
- šaláty – uvarený a vychladený cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
- praženie – smažte cícer na oleji na chrumkavo (10-20 minút), v priebehu smaženia môžete ochutiť korením, úžasné ako pochúťka, napríklad namiesto chipsov
Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jeho chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječného bielka. Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskom variante.
Zloženie: cícer. Môže obsahovať stopy lepku, sóje, arašidov, sezamu.
Hmotnosť: 500g
Výrobca: Country Life
Krajina pôvodu: Turecko
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1 403 kJ / 336 kcal | |
---|---|
Tuky: | 5,9 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,6 g |
Sacharidy: | 44,0 g |
z toho cukry: | 3,1 g |
Vláknina: | 15,0 g |
Bielkoviny: | 19,0 g |
Soľ: | 0,06 g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.