Neobsahujú cukor a majú špecifické zloženie. Namiesto sacharózy a umelých sladidiel sa pri ich výrobe používajú steviolglykozidy, maltitol a laktitol.
Čokoláda je vhodná najmä pre diabetikov a ľudí, ktorí sú nútení alebo chcú obmedziť príjem cukrov.
Maltitol a laktitol sú polysacharidy zaraďované do alkoholických cukrov. Ich výhodou je vysoká sladivosť a nižšia energetická hodnota oproti sacharóze.
Steviolglykozidy sú extrakty z rastliny stévie cukrovej, ktorý poznáme aj pod názvom glykozid steviolu. Má sladkú chuť, silný sladivý účinok a nulovú kalorickú hodnotu.
Inulín získavame z čakanky a je rovnako prírodným sladidlom.
Táto horká čokoláda má skutočne výnimočnú chuť.
Zloženie: kakaová hmota, vláknina: inulín, kakaové maslo, maltitol <10%, odtučnený kakaový prášok, sójový lecitín, sladidlo glykozidy steviolu, prírodná vanilka
Alergény: sója
Hmotnosť: 35g
Výrobca: Balance
Krajina pôvodu: Belgicko
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia 1915kJ / 458kcal
Tuky 36,8g
– z toho Nasýtené mastné kyseliny 22,3g
Sacharidy 14g
– z toho Cukry 2,7g
Vláknina 35g
Bielkoviny 5,7g
Soľ 0,21g
Cholesterol 0g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.