Agar agar, známy v Japonsku ako kanten (studené nebo), je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov.
Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium, v Japonsku známe ako tengusa.
Vytvára hutnejšie želé než komerčná želatína a tak rýchlo sa nerozpustí. Je čisto rastlinného pôvodu a bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky a bol dlhú dobu cenený ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Agar sa dá ľahko a rýchlo pripraviť, pretože vyžaduje veľmi krátke varenie. Na vychladnutie pri izbovej teplote však potrebuje asi hodinu.
Použitie:
Agar je nutné priviesť k varu aby mohol želírovať. Na ztuhnutie nepotrebujete chladničku, pretože k nemu dochádza pri teplote 35-40°C. Na 2g (1 zarovnaná lyžička) prášku budete potrebovať 500ml vody a dobu varenia iba 2 minúty.
Zloženie: Želirujúca látka: agar*. Môže obsahovať orechy, horčicu a sójové bôby. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Hmotnosť: 100g
Výrobca: Biovegan
Krajina pôvodu: Nemecko
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.