Pohánkovo – slivkový nákyp

Vaše hodnotenie
pohankovo slivkovy nakyp

Príprava: 50 minút Počet porcií: 8 Veľkosť plechu cca: 20x25cm

Suroviny:

500g pohánkových krúp

250g sušených datlí

250g čerstvých alebo sušených sliviek

5 lyžíc agávového sirupu

50g mandlí

50g vlašských orechov

2 lyžice škorice

5 lyžíc maku

400ml rastlinnej smotany

  1. Datle pokrájajte na polovice a namočte na 10 minút do vody.
  2. Pohanku prepláchnite, zalejte 1 litrom vody a varte do polokašovitej konzistencie asi 25 minút alebo do vyvarenia vody.
  3. V hrnci nechajte podusiť slivky pokrájané na polovice. Keď pustia trochu tekutiny, pridajte k nim datle aj s vodou, v ktorej sa namáčali. Duste asi 10 minút do mäka.
  4. Mandle nasekajte, dôkladne premiešajte s pohánkou a makom. Pridajte sirup a podusenú ovocnú zmes, premiešajte.
  5. Rozotrite na menší hlboký plech potretý kokosovým olejom, vrstva zmesi by mala byť cca 5 cm. Rovnomerne zalejte rastlinou smotanou a pečte 20 – 25 minút vo vyhriatej trúbe na 170 °C.

Recept prevzatý zo stránky: www.countrylife.sk

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *