
Príprava: 50 minút Počet porcií: 8 Veľkosť plechu cca: 20x25cm
Suroviny:
500g pohánkových krúp
250g sušených datlí
250g čerstvých alebo sušených sliviek
5 lyžíc agávového sirupu
50g mandlí
2 lyžice škorice
5 lyžíc maku
400ml rastlinnej smotany
- Datle pokrájajte na polovice a namočte na 10 minút do vody.
- Pohanku prepláchnite, zalejte 1 litrom vody a varte do polokašovitej konzistencie asi 25 minút alebo do vyvarenia vody.
- V hrnci nechajte podusiť slivky pokrájané na polovice. Keď pustia trochu tekutiny, pridajte k nim datle aj s vodou, v ktorej sa namáčali. Duste asi 10 minút do mäka.
- Mandle nasekajte, dôkladne premiešajte s pohánkou a makom. Pridajte sirup a podusenú ovocnú zmes, premiešajte.
- Rozotrite na menší hlboký plech potretý kokosovým olejom, vrstva zmesi by mala byť cca 5 cm. Rovnomerne zalejte rastlinou smotanou a pečte 20 – 25 minút vo vyhriatej trúbe na 170 °C.
Recept prevzatý zo stránky: www.countrylife.sk