Suroviny pre 4 osoby
- 2 plechovky cíceru
- 70 g svetlej sezamovej pasty tahini
- 3 strúčiky cesnaku
- šťava z dvoch bio citrónov
- 1 lyžička rímskej rasce
- 4 lyžice lúpaného konopného semienka
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
- 270 g hladkej pšeničnej múky – na pitu
- 80 g špaldovej múky jemne mletej – na pitu
- 240 ml vlažnej vody – na pitu
- 1 lyžice olivového oleja – na pitu
- 2 lyžičky instantného droždia – na pitu
- 1 lyžička cukru – na pitu
- 1 lyžička soli – na pitu
- Do mixéra pridajte cícer a nálev z jednej plechovky, tahini pastu, cesnak, citrónovú šťava, rímsku rascu, polovicu konopných semiačok, soľ a korenie. Rozmixujte do hladka
- Rozdeľte na taniere, pokvapkajte olivovým olejom a posypte zvyšnými konopnými semiačkami. Podávajte s pita chlebom
- Do misy robota dajte obe múky, soľ, droždie a premiešajte
- Hotové cesto zakryte a nechajte 90 minúť kysnúť
- Vykysnuté cesto rozdelte na 6 častí, každú z nich vyvalkajte na placku s priemerom 10cm, jemne pomúčte, zakryte utierkou a nechajte ešte cca 20 minút kysnúť.
- Rozohrejte panvicu, opatrne vložte placku a pečte pokiaľ sa na povrchu neobjavia bubliny, trvá to asi 3 minúty. Potom otočne a počkajte pokiaľ sa pita nafúkne a pečte ďalšie 2 minúty
- Môžte servírovať
originál recept nájdete na na stránke Country Life