Hummus s pita chlebom

Vaše hodnotenie

Suroviny pre 4 osoby

  1. Do mixéra pridajte cícer a nálev z jednej plechovky, tahini pastu, cesnak, citrónovú šťava, rímsku rascu, polovicu konopných semiačok, soľ a korenie. Rozmixujte do hladka
  2. Rozdeľte na taniere, pokvapkajte olivovým olejom a posypte zvyšnými konopnými semiačkami. Podávajte s pita chlebom
  3. Do misy robota dajte obe múky, soľ, droždie a premiešajte
  4. Hotové cesto zakryte a nechajte 90 minúť kysnúť
  5. Vykysnuté cesto rozdelte na 6 častí, každú z nich vyvalkajte na placku s priemerom 10cm, jemne pomúčte, zakryte utierkou a nechajte ešte cca 20 minút kysnúť.
  6. Rozohrejte panvicu, opatrne vložte placku a pečte pokiaľ sa na povrchu neobjavia bubliny, trvá to asi 3 minúty. Potom otočne a počkajte pokiaľ sa pita nafúkne a pečte ďalšie 2 minúty
  7. Môžte servírovať

originál recept nájdete na na stránke Country Life

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *