Hummus s pita chlebom

Suroviny pre 4 osoby

  • 2 plechovky cíceru
  • 70 g svetlej sezamovej pasty tahini
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šťava z dvoch biocitrónov
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 4 lyžice lúpaného konopného semienka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 270 g hladkej pšeničnej múky – na pitu
  • 80 g špaldovej múky jemne mletej – na pitu
  • 240 ml vlažnej vody – na pitu
  • 1 lyžice olivového oleja – na pitu
  • 2 lyžičky instantného droždia – na pitu – na pitu
  • 1 lyžička cukru – na pitu
  • 1 lyžička soli – na pitu
  1. Do mixéra pridajte cícer a nálev z jednej plechovky, tahini pastu, cesnak, citrónovú šťava, rímsku rascu, polovicu konopných semiačok, soľ a korenie. Rozmixujte do hladka
  2. Rozdeľte na taniere, pokvapkajte olivovým olejom a posypte zvyšnými konopnými semiačkami. Podávajte s pita chlebom
  3. Do misy robota dajte obe múky, soľ, droždie a premiešajte
  4. Hotové cesto zakryte a nechajte 90 minúť kysnúť
  5. Vykysnuté cesto rozdelte na 6 častí, každú z nich vyvalkajte na placku s priemerom 10cm, jemne pomúčte, zakryte utierkou a nechajte ešte cca 20 minút kysnúť.
  6. Rozohrejte panvicu, opatrne vložte placku a pečte pokiaľ sa na povrchu neobjavia bubliny, trvá to asi 3 minúty. Potom otočne a počkajte pokiaľ sa pita nafúkne a pečte ďalšie 2 minúty
  7. Môžte servírovať

originál recept nájdete na na stránke Country Life

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *